JULETRÆSKUGLER BLÅ

JULETRÆSKUGLER BLÅ

blå julekuglermundblæste blå julekugler

   Dæk hallerne (og juletræet) med pulserende blå juleglaspynt. Disse blåfarvede julepynt tilføjer den unikke farve til dit feriedisplay eller juletræ og fanger alles opmærksomhed. De vil blive overrasket, når de ser nogle himmelblå glasboldpynt i hele dit hjem, der bringer det festlige look. Når du har fundet ornamentstilen og størrelsen, der passer til dine dekorationsbehov, kan du tilføje lidt farve til din feriedekoration. Gennemse vores omfattende udvalg af blå glas julekugler nu!

   I løbet af ferien skal du holde julestemningen i luften med smukke, blå nuancer, glas ornamenter. Brug elegansen af ​​skinnende blå kugleornamenter til at gøre din indendørs feriedisplay iøjnefaldende. Gå efter det unikke look ved hjælp af de glitterpynt til at bringe personlighed til dit juletræ. Den flotte blå farve, giver et flot udseende til dit juletræ. Hos Maxgaver tilbyder vi blå julekugler i forskellige stilarter, designs og størrelser, der passer til dine dekorationsbehov. Gennemse vores lager og find de perfekte til dit hjem nu!

Gave til guldbryllupHvorfor er juletræet så usædvanligt og helligt?

   Vi elsker alle juletræet. Nogle mennesker har i årevis spekuleret på, hvilken pynt de vil pynte julens dronning med.

   Dette usædvanlige træ kom til vores hjem for relativt nylig, i det 19. århundrede, og hvem skulle have troet, at man for tusind år siden, i den kristne middelalder, ikke vidste, hvad et juletræ var.

   Der kan siges mange ting om et juletræ, men den vigtigste egenskab er ... hellighed. Det er en usædvanlig genstand i hjemmet.
Hvad handler denne hellighed helt præcist om?

Sølvbryllup gaveHvorfor er rummet heterogent?

   Juletræet er et usædvanligt element for os, fordi vi opfatter verden på en religiøs måde. Og for en religiøs mand er rummet ikke homogent. På den ene side ser sådan et rum som uformelt, og på den anden side er der også et helligt rum i hans fantasi, som er energisk ladet. Disse to rum fungerer som modsætninger og er fuldstændig forskellige fra hinanden. At se verden på denne måde er en vigtig religiøs oplevelse for mennesket.

   Interessant nok er en sådan oplevelse og opfattelse af rummets heterogenitet primær for mennesket. Allerede i verdens begyndelse, da primitive mennesker gik på jorden, tænkte man sådan. Denne tænkning er derfor uafhængig af eksistensen af ​​en eller anden religion. Denne oplevelse gik forud for selv den ældste refleksion i verden, det vil sige, den eksisterede længe før mennesket begyndte at filosofere, hvilket skete et sted omkring antikken.

KobberbryllupgaveEt fantastisk sted derhjemme

   Så mennesket kunne kun tænke på Gud og verdens skabelse, da det indså rummets eksistens på to måder - hellig og almindelig.

   Kun ved at tænke på denne måde kan vi placere juletræet et unikt sted i rummet. Det har sit eget separate sted, sit hjørne - det er en hellig, ekstraordinær sfære. Mircea Eliade, en rumænsk religionsforsker og kulturfilosof, hævder, at kun adskillelsen af ​​rummet i almindelige og ekstraordinære dele gør det muligt at afsløre den absolutte virkelighed. Denne absolutte virkelighed er i modsætning til et almindeligt, dvs. uregelmæssigt rum.

   Interessant nok opfatter vi dette formløse rum som ... uvirkeligt. Så vi synes virkelig, at for eksempel juletræet og julepynten er ægte, og resten af ​​rummets indretning, såsom en almindelig garderobe, er uvirkelig, kastet ud i hverdagens kaos. Kun ekstraordinære, særligt vigtige ting forekommer os virkelige. For mange mennesker er det et juletræ.

   Men vi skal huske, at sådan en genstand i hjemmet også er ... et tv-apparat. Især i julen er det specielt. Mange mennesker kan ikke forestille sig julen uden et tv-program og juleaften uden Kevin Alene hjemme. Så for nogle juletræet, og for andre tv-apparatet - det er steder i huset, der muliggør religiøs orientering. Dette sted hedder "Fast punkt" og midten. Det er et helligt rum.

IndflyttergaveEn sekulær eller religiøs mand?

   For mennesket er dette verdenscentrum meget vigtigt. Den religiøse mand forsøger konstant at være i centrum af verden. Han kan ikke lide at leve i kaos. Julen er et særligt sted, når adskillelsen i to dele af verden er mere levende. For det må indrømmes, at højtiden ikke kun fejres af folk, der praktiserer den katolske religion, men også af lægfolk.

   Det viser sig dog, at de ikke er helt sekulære, for hvis nogen skelner mellem hellig og almindelig tid og rum, så opfatter han ikke verden på en sekulær, men på en religiøs måde. Men det kan være, at mange mennesker omkring jul ændrer deres måde at se på.
  Vi er hjulpet hertil af adskillige annoncer, der er sendt siden november eller julepynt i supermarkeder. Nogle mennesker begynder endda at tro på dværge fra alt dette. Men det meste af året fungerer vi i et amorft, det vil sige kaotisk rum.

70 års gaveHvorfor 25. december?

   Kan du forestille dig jul midt om sommeren? Selvfølgelig ikke, for juletræet ser mest interessant ud, når det ledsages af sne og stjerner på himlen.

   Men hvorfor netop pynter vi et juletræ og fejrer jul den 25. december?

   Svaret er enkelt - for det er slutningen af ​​året og begyndelsen af ​​det næste er lige rundt om ... hjørnet. Faktisk lige ved døren.

   Fra verdens begyndelse var tærsklen, altså grænsepunktet mellem to virkeligheder, meget vigtig for en religiøs mand. For lige efter 1. januar begynder den normale, almindelige (altså sekulære) virkelighed. Det, der er på grænsen mellem hellighed og almindelighed, æres især. Og det er når det er ju    18 års gavel, nytårsaften og nytårsaften.

   Før i tiden var det på dette tidspunkt, man dyrkede tiden for vintersolhverv. Døren til kirken er et lige så vigtigt sted i rummet. For det er her den rumlige kontinuitet brydes. Til gengæld afbrydes tidens kontinuitet den 24. december, altså juleaften (eller faktisk i begyndelsen af ​​november). En måde at fejre denne tid på er for eksempel at pynte et juletræ.

   Husets tærskel har en lignende funktion, for for en person er huset verdens centrum, det vil sige et vigtigt rum. Tidligere troede man, at tærsklen var beskyttet af særlige ånder. På tærsklen til huset blev der ofret til de guddomme, der vågede over husene. På den anden side, i det gamle Egypten, blev der afholdt domme for døren.

   Grænsestedet eller tiden er også kendetegnet ved, at det er her, man kan få kontakt med guderne. Chaki tid eller sted er en åbning til himlen, hvor en særlig forbindelse med gudernes verden er mulig. Derfor tror vi på, at man juleaften kan tale med dyr, for i denne tid er alt muligt, og der sker mirakler, og guder og forskellige ånder venter bare på at kontakte os.
 

BarselsgaveMagi midt i det almindelige

    Mircea Eliade skriver også, at ethvert helligt rum er forbundet med ... hierofani.

    Hierofani er indtrængen af ​​det hellige i det profane. Så der ville ikke være noget juletræ uden almindelighed. Derfor er juletræet så usædvanligt, at vi selv pynter det. Vi køber ikke et færdiglavet juletræ med kugler.

    På den ene side er et juletræ en del af det almindelige, og på den anden side er det en del af hellighed. Det er noget magisk i det almindelige rum. Juletræet er også en del af vores hjem, som er forbundet med hverdagen. For eksempel er juleaftensmiddagen sådan en hierofani, fordi det på den ene side er et almindeligt måltid, men også takket være dets symbolik hentyder det til den sidste nadver. Hierofani får området af vores almindelige virkelighed til at blive revet fra dets kosmiske omgivelser og ændret. 

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Du godkender brugen af cookies ved at lukke dette vindue eller ved at surfe videre på hjemmesiden. Læs mere

Zamknij