GRØNNE JULEKUGLER GLAS

GRØNNE JULEKUGLER

Grøn juletræspynt - rigdom og genfødsel

   Julepynt kan have forskellige farver. Rød er den mest almindelige - de er endda et symbol på julen. Men juletræet er grønt. Har du nogensinde undret dig over, hvad juletræets grønne farve betyder? Og den grønne farve på julekugler?

Det hellige bor i skoven

   Mest af alt er grøn et symbol på naturen. Naturen i vores kultur er i opposition til kultur. Naturen er noget ukontrollabelt, mystisk for mennesket. I denne forstand leder juletræets grønne farve tankerne om noget uforudsigeligt. For eksempel en skov, som er et symbol på det ubevidste, ligesom vand. Mennesket har altid forsøgt at tæmme naturen – for eksempel ved at gøre den paranormal. Man mente for eksempel, at skoven, hvor juletræet kommer fra, er et sted, hvor der sker alle mulige mærkelige ting.

   Mystisk endda og overnaturlig. Man troede også, at dæmoner og onde ånder boede i skoven. Skoven var stedet, hvor det hellige boede. Men juletræet er et tæmmet sted - vi holder det hjemme i højtiden og hænger kugler på det.

   Måske er det ved at hænge ornamenter, vi vil tæmme den. Så vi vil tæmme dens grønhed og skovbrug. Den grønne farve leder tankerne hen på denne mystiske skov, og vi ønsker at dække juletræet med noget hverdagsagtigt, håndgribeligt med kuglernes røde farve, for rød er ikke forbundet med spiritualitet, men med verdslighed, menneskelige instinkter, med noget håndgribeligt. Derfor er den røde af kugler et perfekt supplement til den grønne farve på juletræet eller skovkvistene i hele huset.

Bliver verden genfødt?

   Grøn er også et symbol på frugtbarhed. Fertilitet er til gengæld et meget vigtigt symbol for julen. Vi har trods alt slutningen af ​​året, og det nye år bliver snart genfødt. Og for at verden kan blive genfødt igen, er det netop symboler på frugtbarhed til ferier, der skal til. Derfor er æbler, som er et symbol på frugtbarhed og seksualitet, blevet hængt på grønne kviste siden oldtiden (selv da juletræer endnu ikke var kendt).

   At spise et æble fra juletræet sikrede succes for det modsatte køn og frugtbarhed. Derudover blev frugtbarhedssymbolikken suppleret med grønne kviste. Frugtbarhed, symboliseret ved farven grøn, er meget vigtig på grænsen mellem det gamle og det nye år, for i det traditionelle verdensbillede (som stadig fungerer i vores mentalitet) er det ikke så sikkert, at verden bliver genfødt til foråret .

   Dette hænger sammen med troen på, at verdens genfødsel kan blive hæmmet af djævelen, der bor i underverdenen, som er bundet til en lænke og forsøger at frigøre sig fra den. Ritualer og symboler på frugtbarhed bringer kæden sammen igen. Og det er meget godt, at det heler, for hvis djævelen kom ud af undergrunden, ville verden ikke blive genfødt igen til foråret og ... verden ville ende. Derfor er grønt til jul meget vigtigt. Vi kan ikke gå glip af det i vores hjem hele vinteren.

Symbol på udødelighed

   Grøn er også et symbol på udødelighed. Udødelighed er en meget vigtig symbolik for julen. Det var Jesus Kristus, der blev født for at give mennesker udødelighed. Ifølge Bibelen er det meningen, at vi skal genopstå ved udødelighed. I hvert fald har opstandelsen to aspekter. Et aspekt har at gøre med, at vi vil blive forsonet med Gud gennem Helligåndens handling.

   Og selvom en person dør fysisk, vil han leve i den åndelige verden. I denne verden vil mennesket forvente legemets opstandelse. Det andet aspekt af opstandelsen er kroppens opstandelse. Så vil vi være forbundet med Gud for evigt. Alt dette kan dog ske takket være Jesus Kristus, hvis fødsel vi fejrer til jul. For Jesus har udfriet os fra dødssynden, fra Satan. Takket være ham kan vi være udødelige. Den grønne farve på julepynten og juletræet minder os om denne udødelighed.

Frihed og indvielse

   Men grønt symboliserer også mange andre ting, for eksempel død og kærlighed, samt ungdom og glæde, sundhed og frihed. Det er også et symbol på fred, fællesskab og harmoni samt balance og trofasthed, tro og dyd. Grøn symboliserer også uskyld og hukommelse, lydighed og passivitet, viden og intuition, indvielse og gift samt misundelse og uerfarenhed.

Symbol på rigdom

   Grøn er også et symbol på rigdom. Sådan et symbol er perfekt til jul, for det er som regel omkring disse højtider, vi gerne vil nyde luksus. Vi foragter ikke rigdommen af ​​delikatesser. Og alt sammen fordi vi har brug for sådanne symboler på rigdom, fordi de forudsiger, at det nye år, der snart vil blive genfødt, vil være rigt og rigeligt med alle gode ting. Symbolerne på rigdom har længe været til stede i julen. Derudover er der et eller andet sted i os tanken om, at jul, juleaften og jul generelt, især nytår, vil være sådan hele næste år. Et andet symbol på rigdom er rød, som spiller en meget vigtig rolle i løbet af julenen.

Hvad bringer grønt til interiøret?

   Den grønne farve på juletræspynt og juletræets grønne farve introducerer også en vis stemning i interiøret og har indflydelse på psyken og velvære hos mennesker i et sådant interiør. Juletræets grønne farve bringer balance, afslapning og ro til rummet. Grøn farve får husstandsmedlemmerne til at føle sig rolige. Grøn fjerner også smerter og spændinger. Det er også farven, der giver os håb. Og selvom vi er nervøse for førjulsroden, så giver juletræets grønne os optimisme og håb om, at vi snart sætter os til juleaftensbordet.

   Den grønne farve på juletræet og julepynten tilføjer også optimisme. Interessant nok gør grøn også vejrtrækningen lettere. Det siges, at denne farve også helbreder sår og tumorer og er en modgift mod tuberkulose. Hvad angår den negative påvirkning, kan grøn også forårsage kedsomhed, så det anbefales at kombinere grønt med andre farver. Det favoriserer også langsomhed og passivitet. På den anden side anbefales grønt til dem, der har brug for en indsprøjtning af energi og har problemer med at træffe beslutninger. Grønt gør det nemmere at træffe en beslutning.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Du godkender brugen af cookies ved at lukke dette vindue eller ved at surfe videre på hjemmesiden. Læs mere

Zamknij