JULEKUGLER RØD

JULEKUGLER RØD

Røde flas julekugler fra Polen

   Julekugler er en af de mest almindelige julepynt, der bruges til ferien. Uanset om de er placeret på juletræet eller i vaser på spisebordet, finder du dem altid rundt i løbet af julen. Forskellige familier kan lide forskellige stilarter af ornamenter, og derfor har Maxgaver et stort lager af smukke og billige røde julekugler. Vi vil hjælpe dig med at tilføje dit personlige præg og charme til dit hjem i løbet af ferien ved hjælp af julepynt. Vores store udvalg af julepynt omfatter familievenlige brudsikre ornamenter, traditionelle glaspynt og nyhedsartikler. Med en lang række polske røde julekugler ved vi, at du vil kunne finde den, du leder efter. Begynd at gennemse vores store samling af ornamenter nu!

Rød juletræspynt - hvorfor er rød velegnet til juletræet?

   Der var helt almindelige farver - grå, beige, grøn ... men en dag blev folk kede af denne kedsomhed, og nogen fandt på farven rød. Hvem var det? Sandsynligvis en, der satser på en udfordring, eventyr og et liv fuld af passion.

   For det er det, denne farve betyder. Det er bestemt ikke en kedelig farve, og det er godt, at vi bruger denne farve efter behag i julen, og pynter vores lejlighed og juletræ med rødt pynt. Og hvad betyder farven rød ellers?
   Rød julepynt, for eksempel røde julekugler eller stjerner, symboliserer at overvinde grænser.

   Det er også farven på ild og blod. Så hvis du indretter dit hjem i denne farve, vil du helt sikkert give det nogle følelser. Rød påvirker ikke kun følelser, men er også livets farve. Derfor står det godt i kontrast til for eksempel et grønt juletræ, fordi grønt symboliserer naturen. Røde dekorationer på juletræet tilføjer til gengæld udtryk for naturens symbolik, de tilføjer lidenskab. For ikke at nævne det faktum, at grøn er en komplementær farve til rød, det vil sige ideelt placeret overfor i farvepaletten.

Hvad har rød med forår og djævelen at gøre?

   Rød er også frugtbarhedsfarven. Denne specificitet af rød har været brugt i hundreder af år i kulturen, og for eksempel blev røde æbler hængt på grønne kviste, og at spise dem skulle få unge gifte kvinder til hurtigt at blive gift.

   Frugtbarhed er et godt symbol for julen, for snart slutter vinteren og en helt ny naturlig cyklus begynder, det vil sige at foråret vil blive genfødt og et nyt liv starter på ny, verden starter på ny i overensstemmelse med det traditionelle verdensbillede, ifølge hvilket tiden begynder på ny hvert forår, hvilket er relateret til skabelsesmyten.

   Denne myte fortæller om de tidspunkter, hvor djævelen i begyndelsen af ​​verden gjorde oprør mod Gud og blev kastet ned til underverdenen af ​​storme og lyn, hvor han stadig er lænket til en pæl i dag. Djævelen forsøger at bryde kæden op året rundt, og da det næsten lykkes ham i nærheden af ​​det tidlige forår, vokser kæden sammen igen. Sammensmeltning af kæden er en forudsætning for forårets genfødsel.

   Derfor er alle frugtbarhedssymboler, som f.eks. rød, vigtige i tiden op til vinteren, hvor verden genfødes på ny. Måske er det derfor, vores juletræer er domineret af rødt julepynt hvert år.

Hvad beskytter rød mod?

   Men rød er ikke kun kærlighed og lidenskab. Røde kugler er også præget af negativ symbolik, ligesom enhver anden farve. Hvis man ser på rød julepynt på denne måde, kan man sige, at den symboliserer krig, ild, blodsudgydelser og had.

   Men sådan er det med farver, der ikke er kedelige. Det må indrømmes, at denne farve har sin egen karakter og er en krigerfarve. Denne militans har sine fordele. For eksempel, ligesom vi ville bede en fyr med et truende udseende om at beskytte os mod en anden mand, der ser truende ud, for eksempel, troede folk i oldtiden, at farven rød beskytter mod farer.

   Derfor blev for eksempel dyr, træer og genstande malet røde for at beskytte dem mod farer. De blev selvfølgelig også malet for at gøre dem frugtbare, men den røde farve skulle også beskytte varen mod onde ånder. Hvis du også tror på rødts kraftfulde kraft, så pynt dit juletræ i rødt eller røde nuancer og vælg julepynt derhjemme i denne farve.

Kun de bar røde klæder.

   Til gengæld blev rød i det gamle Egypten betragtet som et symbol på ondskab og ødelæggelse. Derfor brugte egyptiske forfattere rød væske til at skrive dårlige ord på papyrus. Til gengæld bar gamle romerske kvinder røde slør for at understrege kærlighed og frugtbarhed.

   Mens det røde i Nedre Egypten symboliserede hele landet, var ildrød i romerne kun et symbol på kejseren, adelen og generalerne. Romerske medlemmer af retsvæsenet bar også røde klæder.
Kardinaler på den anden side bærer rødt i dag for at fremhæve martyrernes blod. Også Satan siges at have røde klæder, og den babylonske skøge er klædt i rødt. Desuden er det svært for Satan at bære andre klæder, da det er et udtryk for helvedes ilds fortærende kraft og ukontrollerbare begær og lidenskaber.

Revolutionens farve

   Det er også værd at vide, at den røde farve, som vi ofte pynter juletræet med i dag, er en meget revolutionerende farve. Og det handler ikke kun om opstandene eller den franske revolution, men også om den kommunistiske revolution.

   I dag forbindes begrebet "røde" jo med kommunister. Det var faktisk farven på socialismens og kommunismens bannere. Sandsynligvis ønskede de at give sig selv mod ved at række ud efter denne farve. Det er også svært ikke at være opmærksom på, at rød desuden, i kombination med en mere rolig hvid, er dansk nationalfarve.

ET SYMBOL PÅ LYST OG INTUITION

   Røde juletræsdekorationer symboliserer også den menneskelige krop, styrke, maskulinitet, glæde og uhæmmet begær samt sundhed og sygdom.

   Det er også jordens farve, bevægelse, lys, lyn og varme. Også rød er farven på åndelig oplysning og intuition, såvel som inspiration, skæbne, bevidsthed og kreativitet. Den røde farve af julepynt har en chance for at give os en kreativ ånd. 

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Du godkender brugen af cookies ved at lukke dette vindue eller ved at surfe videre på hjemmesiden. Læs mere

Zamknij