JULEKUGLER MED MOTIV

JULEKUGLER MED JULEMOTIV

Julekugler med vinterlandskaber og julemotiver

   Julekugler med malede scener i dekorationer har haft ustadelig interesse i årevis. Det er værd at lære fænomenet med denne type dekorationer at kende, fordi deres markedsandel er virkelig betydelig. De smukkeste og vanskeligste af dem er lavet på specialiserede værksteder, som kun producerer sådanne julekugler. Detailhandelen ligner f.eks. På de berømte tyske eller østrigske førjulsmarkeder - ornamenter med malede scener udgør en særskilt kategori, der skiller sig ud fra andre julepynt.

   Ja, det er vinterlandskabet, der hersker i dekorative malerier. Dækket af sne hytter og veje, træer i enorme snekapsler, hvide tage af hytter. Det er lidt som om tiden er gået tilbage, fordi landsbyerne i udkanten af ​​skoven eller små byer, der er samlet omkring kirker, ser ud som om de blev overført fra for mindst hundrede år siden. Et hyppigt motiv er en kran til at trække vand, en vogn, heste, rygende skorstene ... Fuld af nostalgi og en form for længsel, sådanne scener fremkalder associationer til en fjern, men god fortid, hvor vintrene var snefulde og bitre og ferier blev tilbragt med en stor familie med flere generationer. Billeder af nutidige byer med glødende vinduer af skyskrabere eller ensomme parklygter er også fulde af stemning. Økonomisk forgrund, slørede baggrundsdetaljer, dæmpede farver - alt dette hjælper med at opbygge et smukt vinterklima. Den anden gruppe består af at male julekugler med et typisk juletema, som fortæller en novelle eller skjuler en usagt anekdote.

   Emnet er også vinter her. De præsenterede scener er normalt spil i sneen, der laver en snemand, kane eller fodrer skovdyr. Fuld af varme, ofte med humor, taler disse glas julekugler med deres lyse muntre farver om alle de glæder, som vintersæsonen bragte. Nogle gange kan den præsenterede scene være meget rørende, f.eks. Billedet af en lille engel med stjerner fra vores samling.

   Vi har et fuldt tværsnit af diametre her, fordi du kan finde miniaturer på bolde med en diameter på 4 eller 6 cm og de mest populære størrelser fra 8 til 12 cm, op til virkelig store bolde på 15 cm. Sidstnævnte er generelt for store til at hænge fra et juletræ. De er en uafhængig dekoration, oftest som en kugle på et stativ. Andre former, hvor vinter- og julemotiver også optræder ret ofte, er typisk juleformer: klokker, stjerner eller hjerter.

   Alle juletræskugler med motiv har én ting tilfælles. De er altid håndpyntede kugler, der anvender typiske malerteknikker: chiaroscuro, tonale overgange, glasurer. De kræver gode designs, fremragende materialer og hånden fra en rigtig kunstner-dekoratør. Denne indsats betaler sig flot, hvis kun julekuglerne vækker beundring og glæde hos modtagerne.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Du godkender brugen af cookies ved at lukke dette vindue eller ved at surfe videre på hjemmesiden. Læs mere

Zamknij