JULEKUGLER MED MOTIV

JULEKUGLER MED JULEMOTIV

Julekugler med vinterlandskaberJulekugler med vinterlandskaber og julemotiver

   Julekugler med malede scener i dekorationer har haft ustadelig interesse i årevis. Det er værd at lære fænomenet med denne type dekorationer at kende, fordi deres markedsandel er virkelig betydelig. De smukkeste og vanskeligste af dem er lavet på specialiserede værksteder, som kun producerer sådanne julekugler. Detailhandelen ligner f.eks. På de berømte tyske eller østrigske førjulsmarkeder - ornamenter med malede scener udgør en særskilt kategori, der skiller sig ud fra andre julepynt.

   Ja, det er vinterlandskabet, der hersker i dekorative malerier. Dækket af sne hytter og veje, træer i enorme snekapsler, hvide tage af hytter. Det er lidt som om tiden er gået tilbage, fordi landsbyerne i udkanten af ​​skoven eller små byer, der er samlet omkring kirker, ser ud som om de blev overført fra for mindst hundrede år siden. Et hyppigt motiv er en kran til at trække vand, en vogn, heste, rygende skorstene ... Fuld af nostalgi og en form for længsel, sådanne scener fremkalder associationer til en fjern, men god fortid, hvor vintrene var snefulde og bitre og ferier blev tilbragt med en stor familie med flere generationer. Billeder af nutidige byer med glødende vinduer af skyskrabere eller ensomme parklygter er også fulde af stemning. Økonomisk forgrund, slørede baggrundsdetaljer, dæmpede farver - alt dette hjælper med at opbygge et smukt vinterklima. Den anden gruppe består af at male julekugler med et typisk juletema, som fortæller en novelle eller skjuler en usagt anekdote.

   Emnet er også vinter her. De præsenterede scener er normalt spil i sneen, der laver en snemand, kane eller fodrer skovdyr. Fuld af varme, ofte med humor, taler disse glas julekugler med deres lyse muntre farver om alle de glæder, som vintersæsonen bragte. Nogle gange kan den præsenterede scene være meget rørende, f.eks. Billedet af en lille engel med stjerner fra vores samling.

   Vi har et fuldt tværsnit af diametre her, fordi du kan finde miniaturer på bolde med en diameter på 4 eller 6 cm og de mest populære størrelser fra 8 til 12 cm, op til virkelig store bolde på 15 cm. Sidstnævnte er generelt for store til at hænge fra et juletræ. De er en uafhængig dekoration, oftest som en kugle på et stativ. Andre former, hvor vinter- og julemotiver også optræder ret ofte, er typisk juleformer: klokker, stjerner eller hjerter.

   Alle juletræskugler med motiv har én ting tilfælles. De er altid håndpyntede kugler, der anvender typiske malerteknikker: chiaroscuro, tonale overgange, glasurer. De kræver gode designs, fremragende materialer og hånden fra en rigtig kunstner-dekoratør. Denne indsats betaler sig flot, hvis kun julekuglerne vækker beundring og glæde hos modtagerne.

Julekugler - hvilke skal du vælge i år

   Julen er en speciel tid for mange af os, en magisk tid. Den festlige stemning omfatter alle de aktiviteter, der er relateret til det, såsom madlavning af retter, indpakning af gaver og for mange en af ​​de vigtigste - pyntning af juletræet.
Ved du allerede, hvilke julekugler du skal vælge til årets højtider? Hvis vi ikke prøver at hjælpe :)

   Man kan sige, at hvert hus er et juletræ. De adskiller sig i typen af ​​udvalgt træ, størrelse, men det, der adskiller dem mest, er julekugler og -pynt, som vi hver især også vælger efter vores egen smag.

   Den mest populære dekoration har været julekugler i årevis. I starten var de fleste af dem lavet af glas. Tidligere blev der hængt håndlavede dekorationer, selv slik og frugt, på juletræer.

   I øjeblikket på markedet har vi et meget bredt udvalg af julekugler i forskellige størrelser, lavet af mange typer materialer. Alle kan finde noget, der passer perfekt til ikke kun deres idé om juletræet, men også indretningen og farverne i lejligheden, hvilket er et lige så vigtigt element for mange moderne damer i huset.

Hvor skal man begynde at vælge julekugler

   Inden du vælger de rigtige kugler, er det godt at definere stilen på din lejlighed, dine forventninger og hvilken slags juletræ der passer bedst til dig.

   Hvis du skal sætte et lille træ op, så lad være med at hænge store julekugler på det. Hvis du er bange for, at dit barn kan slå glaspynten af ​​og komme til skade, så vælg kugler fra mere sikre materialer.

   Det hele afhænger også af, hvordan du kan lide at fejre. Hvis du bekymrer dig om en religiøs stemning, kan du vælge kugler med bibelske motiver eller kugler med billede af helgener. Men hvis juletræet ikke har en symbolsk betydning for dig og er en almindelig dekoration, der booster den festlige stemning, så vælg noget dristigere, mere farverigt og muntert.
 

Glaskugler - hvad er deres charme

   I de senere år er hundredvis af juleprodukter lavet af træ, plastik, papir eller naturlige stoffer at finde på butikshylderne såvel som i håndlavede butikker. Broderede stoffer, fletninger og uldne ornamenter er for nyligt på mode.

   Men uanset den herskende mode, har glaskugler været de mest populære i årevis, både på markedet og i private hjem. Jeg må indrømme, at de med deres smukke håndværk og charmen ved flash er de mest effektive af alle typer dekorationer.

   Glas er et ekstremt sart materiale, som perfekt udmønter sig i den endelige effekt af et juletræ, og den farve, der kan opnås, slår de største fans af julepynt fra sig.

   Glaskugler kan findes på markedet i uendelige farver, former, mønstre og størrelser. De er den mest traditionelle julepynt og anses af mange for at være den smukkeste.

   Glaskugler er sarte og sprøde, hvis de for eksempel falder på et hårdt gulv, vil de helt sikkert gå i stykker. Men falder de på noget blødt som et tæppe, er der en god chance for, at de ikke kommer til skade, for modsat hvad man skulle tro, er glaskugler ret holdbare, og det mest truende dem er kontakt med hårde genstande.

   Husk at transportere dem korrekt i kasser med separate rum til hver vare. Dette vil garantere en stationær overførsel fra sted til sted. Ellers kan de blive ridset, skåret eller helt i stykker.

Juletræskugler priser

   Glaskugler er bestemt dyrere end andre julepynt, primært på grund af den tid, de bliver lavet. Alt efter form og størrelse tager det fra flere minutter til flere timer at lave en julepynt.

   Glas er bestemt mere økologisk end anden plast, hvilket også er et argument for at købe sådan en pynt til vores juletræ. Vær særlig opmærksom på håndlavede kugler med unikke dekorationer.

   Mange af vores mødre har stadig julekugler, der hang på juletræet, da de stadig var i skolealderen. Glaskugler er en tradition i mange familiehjem, og mange af vores bedstemødre kan ikke forestille sig et juletræ uden dem.

   Gamle ornamenter, omhyggeligt værdsat og beskyttet i hjørnerne af et loft eller en dyb garderobe, er ikke kun et familiearvestykke, men også en slags relikvie, der minder os om fortiden. Hold denne tradition i hævd og vælg glasdekorationer, som du også vil give videre til dine børn eller børnebørn en dag. Hvis du værdsætter feriens historie, skal du vælge en julekugle med billedet af helgener. Hvis du foretrækker moderne julesymboler, så køb kugler med moderne mønstre som snemænd, julemand eller stjerner.

Plast julekugler

   Gaver, retter, gæster fra hele Polen. Ferie er ikke en lille udgift. Hvis du vil spare lidt i stedet for dyre glaskugler, så køb en plastikboks, der vil se flot ud på dit juletræ.

   Vær opmærksom på produktionsstedet og typen af ​​materiale. Plastkugler er stærkere end glaskugler, de går ikke i stykker, men deres holdbarhed kan variere afhængigt af kvaliteten. Sådanne kugler er også velegnede til børn, der ikke kommer til skade af stykker af knust glas.

   Julekugler i plast behøver ikke at være kedelige. Hvis du føler en kunstners sjæl i dig, skal du vælge dem, der er designet til at dekorere dig selv. De kan farves i en farve efter eget valg, tegne dine egne mønstre og sætte alt tilbehør sammen med dine børn eller børnebørn.

Andre typer julekugler

   Selvom de fleste af kuglerne på vores juletræer er lavet af glas eller plastik, så lad os ikke glemme pynten til juletræet lavet af andre materialer. Udvalget her er meget bredt, for du kan hænge næsten alt på et juletræ.

Træjulekugler

   Du kan finde juletræspynt i træ i mange butikker. Det er for det første et naturmateriale, hvilket er et stort plus. Det ser elegant og minimalistisk ud, det vil fungere godt i ethvert landskab.

   Sådan en julekugle kan du også selv lave, så længe du har tålmodighed nok og en dygtig hånd. Forestil dig, hvilket indtryk et juletræ, dekoreret med håndlavede trækugler, vil gøre på dine slægtninge. Ikke alle har en derhjemme!

Styrofoam julekugler

   Styrofoam-kugler er en interessant trend. Først og fremmest er de lette, så de vil ikke tynge vores juletræ for meget. For det andet sælges polystyrenpynt normalt i en basisform, beregnet til selvefterbehandling.

   Vi kan dække dem, male dem eller dekorere dem med små elementer. Det er en god idé at bruge tid sammen med din familie og skabe noget helt eget. Sådanne kugler er billige, så du kan få hele sættet. Glem ikke limen og ornamenterne, som du får i enhver kunstbutik.

Stofjulekugler

   Elskere af strikkepinde eller hækling vil bestemt ikke forestille sig et juletræ uden broderede ornamenter. Hvide engle, juletræer eller snemænd ser smukke ud. Broderede stoffer ser rene, delikate ud og giver hele hjemmet varme. Hvis du kan, så gør dem selv. Du kan også finde lignende varer i ornamentbutikker eller designerforretninger.

Slik og tørret frugt

   Måske vil ikke alle tænke på at hænge... slik på juletræet. Dette er en god idé, især når børn er til stede derhjemme. Sliktræet vil være det vigtigste interessepunkt, og demontering af juletræet vil være meget smidigere end normalt.

   Vælg dine børns yndlingsslik, og deres skinnende emballage vil skinne med alle regnbuens farver. Frugten blander sig også smukt på træet, de tørrede er helt klart de bedste.

   Oftest til dette formål bruges citron eller appelsin. Hæng dem på juletræet, på et farvet bånd. Det er garanteret, at du ikke vil glemme denne fantastiske, aromatiske duft længe efter, at ferien er slut.

Hvordan vælger man de perfekte julekugler?

   Antallet af glaskugler på markedet i forskellige farver, former og størrelser gør ikke opgaven nemmere.

   Inden du køber et helt sæt nye julekugler, så tænk over, hvad du skal bruge. Angiv stilen på din lejlighed og stilen på juletræet, som du gerne vil se derhjemme. Måske kan du lide rolige og afdæmpede farver, eller måske er guld og sølv tværtimod dine nuancer.

   Måske kan du lide ensartethed og minimalisme, eller omvendt er du en beundrer af farverige snemænd og julemænd, der vil muntre op ikke kun dit juletræ, men også dine familiemedlemmer. Følgende typer hjælper dig med at bestemme både stilen i dit hjem og juletræets stil, som vil finde sit hyggelige hjørne i dem.

   I de senere år er der en mode for modernitet, kombineret med minimalisme. Mange lejligheder er designet i sort og hvid, med mulige punkteringer i form af tilbehør i andre farver. Disse bør til gengæld ikke være mere end én.

   Hvis dit hjem passer til denne stil, og du ønsker, at det også skal afspejles i dit juletræ, så vælg kugler i en af ​​disse farver. Du kan få både hvide og sorte kugler på markedet. Matkugler er populære som et alternativ til de blanke klassikere. Du kan også hænge gennemsigtige kugler på juletræet, som vil være perfekt til ethvert arrangement. Julekugler i en farve ser meget elegante ud, de er ikke for iøjnefaldende og passer perfekt til interiøret.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Du godkender brugen af cookies ved at lukke dette vindue eller ved at surfe videre på hjemmesiden. Læs mere

Zamknij