JULEKUGLER POLEN

Polske julekugler

   Smukke håndmalede eksklusiv julepynt af glas.
  ATELIER AGNES-studiet er en polsk fremstilling af håndlavede jule glaskugler og Juletræspynt for de mest krævende i usædvanlige farver, såsom amarant, turkis, vanilje og pulver.
Vi har været producent af unikke glaskugler og glastilbehør siden 2007.

   Vores vidunderlige kunstnere følger stadig nye tendenser, mens de opretholder den dekorationskunst, der er udviklet af tidligere generationer. Vi udvider konstant samlingerne af mønstre og introducerer nye produkter til vores tilbud. Vores brede tilbud inkluderer glaskugler med en diameter på 8,10,12,15 cm. og forskellige originale former, spir til juletræet, pejse af glas. Vi tilbyder ensfarvet og rigt dekoreret julekugler i sæt og individuelt pakket.

Polske julekugler - 10 fakta, du bør vide

   Sandsynligvis mere end én gang, når man pynter et juletræ, undrer man sig over, hvordan en julekugle overhovedet er lavet, og hvad den er lavet af.

    Måske tænkte du på spørgsmålet, hvordan er det muligt, at glasset er så tyndt, og ornamenterne er perfekt runde? Måske er du interesseret i teknikkerne til fremstilling af ornamenter og vil gerne lære mere om dem.

   Polen er en af ​​de førende producenter af glaskugler i verden. Polske virksomheder bruges af forskellige lande rundt om i verden, og polske julekugler købes af kunder selv i Australien. Der er mange værksteder i Polen, både lokale og familiemæssige, såvel som dem, der skaber julekugler i større skala.
 

Her er 10 fakta om polske julekugler, blandt hvilke du helt sikkert vil opdage noget nyt for dig selv.
 

Håndlavet julepynt

   Ved du, at alle polske julekugler er håndlavede? Dette er en af ​​deres største styrker. Polske julekugler fra A til Z er menneskeskabte.

   For at lave dem har du brug for glasrør, som bolden blæses igennem. Så skal du give den den ønskede form og størrelse. Ved hjælp af en brænder skal du varme den op til en temperatur, der gør det nemt at behandle glasset. Når kuglen er ordentligt varmet op, skal den blæses ud, bogstaveligt talt blæse ind i glasrøret.

   Dette gøres af en håndværker, der selv giver den den rigtige form. Kun runde kugler kan opnås på denne måde, og specielle aluminiumsforme bruges til at lave andre former.

   Så, når kuglen har nået den rigtige størrelse, påføres et lag sølv på dens inderside, og den ydre side males med en maling af den valgte farve. Når man observerer en sådan proces, kan man med god samvittighed sige, at der i hver kugle er en menneskelig sjæl, dens indsats og nøjagtighed, hvis virkning vi senere ser på vores juletræ.

   Mange specialister arbejder hårdt på at producere julepynt. Hver af dem har en bestemt opgave. Manuel behandling giver medarbejderne mulighed for at forfine de mindste detaljer, illustrationer og detaljer. Dette eliminerer muligheden for enhver skade, ridser eller revner.

   Kuglen sættes til salg, når specialisten fastslår, at den er klar. Takket være dette kan du være sikker på, at det ornament, du vælger, vil være perfekt og skabt nøjagtigt i henhold til designernes oprindelige hensigt.

   Håndlavet produktion har fordelen i forhold til fabriksfremstillede kugler, der nogle gange er ujævne, unøjagtigt malede, har en knækket krog eller udstående stykker tørret maling. De kan jo ikke overvåges så detaljeret som dem, der er lavet direkte af medarbejderne.

Julekuglernes produktionsomkostninger

   Selve materialerne, der er nødvendige for at lave kuglerne, er ikke dyre. Alene arbejdet med kuglen er meget mere værd. Under produktionen arbejder flere personer på en genstand, normalt 4 til 6, og selve kuglen skifter hænder endda flere gange. Afhængig af hvilke dekorationer der er beregnet til det, vil hele processen være længere, og dermed værdien af ​​selve dekorationen.

   Glem ikke, at ud over omkostningerne ved at producere en glaskugle, skal emballage og transport også tilføjes. Det er dyrere og mere krævende end andre dekorationer, primært på grund af materialets skrøbelighed, som er glas. Glaskugler bør transporteres under visse forhold i kasser, der sikrer deres sikkerhed mod at gå i stykker.

   Æsker skal have gradueringer, hver glaskugle skal have et separat sted for sig selv. Kontakt med andre glaspynt kan resultere i brud eller endda splintring.

Varm, meget varm

   Man kan utvivlsomt sige, at arbejdet med kuglerne er i fuld gang, især mens man blæser dem. Vidste du, at en glaskugle varmer op til over 1000 grader Celsius? Kun ved en sådan temperatur opnår den den ønskede plasticitet, ved hvilken det er muligt at modellere dens form og størrelse.

Hele verden hænger polske julekugler på juletræer

   Polske virksomheder, der er involveret i produktionen af ​​kugler, skaber kunstværker, som derefter eksporteres til mange lande rundt om i verden. Mange års praksis har givet os mulighed for at producere pålidelige julepynt, der har vundet enorm popularitet i udlandet gennem årene.

   Polske julekugler er ikke kun smukke og originale, men også raffinerede i detaljer og lavet af materialer af højeste kvalitet. I mange år har specialister, der arbejder i bombeflyvirksomheder, tilegnet sig vaner, der gør det muligt for deres produkter at blive en af ​​de største konkurrenter på dette område i verden.
 

Hvorfor hænger vi julekugler på en tråd?

   Du har sikkert set flere måder at hænge julekugler på, men vidste du, at den ældste tråd er den mest almindelige?

   Det er frem for alt en tradition, men også et æstetisk spørgsmål. Du vil helt sikkert være enig i, at det ser bedst ud, og med en korrekt valgt farve er det praktisk talt usynligt på træet. Julekugler har været hængt på en tråd lige fra begyndelsen af ​​pynten, men manglen på tid og menneskelig kløgt har lidt skadet denne tradition.

   Du kender sikkert de kugler hængt på en papirclips? Eller måske er sådanne eksemplarer stadig i din garderobe?

   Det er effekten af ​​dovenskab og iværksætteri, der tvang polakkerne til at løse problemet med knækkede tråde. Det er trods alt meget nemmere at stikke en bøjet papirclips gennem kuglens hul end at tråde tråden, vælge den passende længde og klippe den, så den ikke bliver viklet ind mellem kvistene.

   Det er nemmere at bruge papirclips, som altid er lige ved hånden et eller andet sted. Desværre, ved at gøre dette, fjerner du deres charme, fordi du fastgør en sølv, skinnende en, bestemt ikke hvad du gerne vil se på dit juletræ.

   Der er også kommet julekugler med et spiralformet vedhæng i plastik på markedet. En interessant idé, men ikke uden sine ulemper. Måske er plastikhåndtagene mindre iøjnefaldende end papirclipsens sølvglitter, men de ser stadig dårlige ud. Hvis tråden på din kugle er gået i stykker, skal du finde dens erstatning i samme form, nødvendigvis i en mørk farve, så den ikke skiller sig ud. Gendan dens klassiske, elegante karakter!

Julekugler til særlige lejligheder

   Den store fordel ved julekugler produceret i Polen er, at du kan skabe noget unikt efter ønske fra hver kunde. Hvis du ønsker at udstyre dit træ med et originalt element, kan du med succes bestille en julekugle, der bliver produceret specielt til dig. Polske kunstnere tager gerne imod individuelle ordrer, som man ikke altid kan regne med i andre lande.

   Men ved du, hvilke lejligheder der er de mest bestilte kugler? En af dem er parrets første fælles ferie efter brylluppet.

   Det er ved denne lejlighed, at mange unge par beslutter sig for at skabe et minde, der vil minde dem om deres første familiejuleaften i mange år.

   Der laves også specialfremstillede kugler i anledning af et barns fødsel for at fejre sin første jul med ham. Middag i den nye sammensætning er den perfekte grund til at købe et symbol, der så vil være et symbol på denne glædelige dag. Har du nogensinde bestilt en glaskugle af den ene eller anden grund?

Den største polske producent

   Ved du, hvilke polske julekugler vandt dine landsmænds og hele verdens hjerter? Du har sikkert hørt om Vitbis.

   Det var hende, der blev kaldt hajen i kuglerindustrien. De har været på markedet siden 1953, hvilket betyder, at de har skabt deres værker ca 70 år. Og de udvikler sig hele tiden. Omkring 200 medarbejdere arbejder hos Vitbis, heriblandt de bedste specialister, der designer, fremstiller og forfiner de mindste detaljer det første år. Det er deres kugler, som folk fra snesevis af lande over hele kloden ivrigt hænger på deres juletræer. Du finder helt sikkert også en Vitbis-julekugle.

   Virksomhedens kugler fremstilles efter den traditionelle metode og dekoreres derefter. Selvfølgelig i hånden. Afhængig af hvilken indsamling der forventes for et givet år, produceres der dagligt omkring 200.000 varer. I et årligt perspektiv drejer det sig om 30 millioner julekugler, kun produceret af Vitbis. Det gør indtryk, ikke?
 

Oplev det selv

   Vitbis-virksomheden tilbyder udover sine kugler også mulighed for at besøge selve fabrikken. Gå til Złotoryja og se, hvordan disse smukke kunstværker er lavet. Du kan se, hvordan bolden blæses, hvordan forsølvningsprocessen ser ud, og hvordan ornamenterne er dekoreret. Udover sightseeing tilbyder virksomheden mulighed for at deltage i workshops om fremstilling af kugler. Sådanne shows og workshops er hovedsageligt organiseret for skoler. Børn kommer i begyndelsen af ​​skoleåret, fordi det er om efteråret, at produktionen af ​​kugler intensiveres mest.

   Selvom de fleste af fabrikkens besøgende er børn og unge, kan alle deltage. Der er ingen regel. Hvis du gerne vil lære hemmelighederne bag produktion og udsmykning af kugler, så book en dato og se selv, hvor præcist og svært det er at arbejde med kugler, og hvor kedeligt det er at dekorere små elementer.

   Prøv din hånd og skab dit eget ornament hos den største producent af kugler i Polen! Tag dine venner og familie med, få en fantastisk oplevelse og lad dine børn skabe rigtige julekugler, som de så stolte kan hænge på juletræet.

   Du kan også blæse dit eget julekugle hos os, i Krosno - i Glasarvscentret på Den Gamle Markedsplads. På dette originale sted er der rigtige smelteovne og man kan med egne øjne se, hvordan produktionen af ​​glaskugler ser ud, og endda selv blæse en.

Populariteten af ​​polske julekugler vokser

   Du deltager sikkert i julemesser før jul. De fleste stande på sådanne messer er boder med julepynt, alskens vedhæng og frem for alt kugler.

   Du har helt sikkert lagt mærke til, hvor populære håndmalede og dekorerede julekugler er, især dem der er lavet i Polen. Hvorfor er polakkerne så ivrige efter at købe vores lokale produkter?

   Hvert år dukker der nye værksteder op på det polske marked, der har specialiseret sig i at skabe julekugler. Billedkunstnere, der dagligt beskæftiger sig med maleri, skulptur eller ethvert andet kunstfelt, er lige så ivrige efter at lave kugler og dekorere dem med deres ekstraordinære færdigheder. Deres erfaring og alsidighed giver os mulighed for at lancere noget fantastisk, unikt.

   Kuglerne produceret af specifikke virksomheder er helt anderledes. De adskiller sig i valget af materialer, tilbehør og tegninger. Alle er ukonventionelle. Tjek selv, hvor meget valg du har, og det faktum, at denne gren af ​​det polske marked vokser mere og mere for hver jul, er et must!
 

Julepynt fra A til Z - hvor længe?

   Den tid, det tager at fremstille en julekugle, varierer afhængigt af dens størrelse, form og især hvad pynt og tilbehør der er til den.

   Nogle kugler ender på butikshylderne, ligesom de tørrede ud efter at være blevet blæst ved høje temperaturer. Det er de gennemsigtige modeller, som du helt sikkert også har i dit hjem! Hvis der er angivet en farve til en kugle, skal den i første omgang sølvbelægges og derefter males. Dette forlænger automatisk produktionstiden.

   Fremstillingen af ​​håndmalede kugler med små tegninger, landskaber, stilleben og andre illustrationer tager længst tid. Maling udføres i hånden, og jo flere detaljer på kuglen, jo længere holder den. Nogle af modellerne er desuden dekoreret med små glitterelementer eller andre dekorationer, herunder bånd, perler eller pailletter. Jo større antal dekorationer, jo længere ventetid på det endelige resultat.

   Nogle gange sendes en kugle gennem hænderne på et dusin specialister, før den pakkes i kassen. Men hvor lang tid tager det egentlig?

   Den mindst krævende bauble er lavet på få minutter, men den, som specialister skal arbejde på, kan kræve at bruge op til flere timer.

   For de fleste er julen den vigtigste højtid på året, så de tager alle aspekter forbundet med den alvorligt.

   Valget af kugler er et nøglespørgsmål for mange. Jeg håber, du ikke længere er i tvivl om, hvorvidt du skal købe en æske med ægte polske kugler.

Se polske julekugler i glas fra Krosno og vælg noget til dig selv eller dine kære :)

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Du godkender brugen af cookies ved at lukke dette vindue eller ved at surfe videre på hjemmesiden. Læs mere

Zamknij